Serahema Encyclopedium

Din guide till Serahema

Böckerna

Marcus Olausson

Serahema Saporium är en episk fantasytrilogi av Marcus Olausson och ges nu ut i inbunden nyutgåva på Catoblepas förlag.

I böckerna får vi följa en brokig skara hjältar och skurkar i världen Serahema och det finns ofta inga klara gränser mellan vem som är god eller ond. Huvudperson är ynglingen Elderim som verkar vara utvald att döda den onde guden Naemin, men om han nu är utvald, varför går då allt så fel?

Bokserien är en hyllning till klassisk fantasy men även en dekonstruktion av hjältens resa. Det är också en studie av hur desperation och stora förmågor kan påverka oss, fast inte alltid till det bättre. Serahema Saporium är en mörk saga, lämplig från tonår och uppåt.

Böckerna finns att köpa i nätbokhandeln (t.ex. Adlibris), hos sf-bokhandeln och välsorterade boklådor. Fråga gärna efter dem i din butik eller på ditt lokala bibliotek.

Första boken – När gudar dör

Boken är en omarbetad och kombinerad version av de tidigare utgivna titlarna De rotlösa, respektive Bäraren (Mörkersdottir förlag).

”Ett imponerande världsbygge.”

Erik Granström, författare till Svavelvinter

Du är inte ond, Elderim. Glöm aldrig det. Vad de än påstår.

Elderim sägs vara utvald att kämpa mot den grymme guden Naemin, men varför är det då så svårt att lära sig magierna? Profetiorna är tvetydiga och Elderim fylls av tvivel. Vem är det egentligen som har valt ut honom? Och till vad?

Följ Elderim på en storslagen resa genom en skoningslös värld där gudarna dragit sig undan. En värld där onda människor kan bära spår av godhet och hjältar begå avskyvärda brott. Vistas bland svärande tjuvar, galna magiker och skrävlande svärdsmästare. Möt villrådiga gudar, motsträvig magi och fasansfulla vidunder.

Välkommen till Serahema.

Andra boken – Vingar av rök

Första halvan av boken är tidigare utgiven under titeln Nattlöpare (Mörkersdottir förlag). Andra halvan är ej tidigare publicerad.

”En fullständig explosion i magi, världsbygge och berättarglädje!”

Katja Gilljam, bokbloggen Bokhuset

Du är en mördare nu Elderim. Inget kan ändra på det.

Mörkrets grepp om Serahema hårdnar och vem som helst kan vara en fiende. Elderim och hans vänner är på flykt, rättmätigt efterlysta för mord och i deras spår följer den fruktade maghran, en varelse som avskyr magi.

I den kareshiska öknen väntar deras största prövning någonsin när Cal tvingas göra upp med sitt förflutna och Belmonne tillägnar sig en förmåga hon helst skulle vilja vara utan. Trots viktiga ledtrådar verkar de ständigt lika långt från att finna svärdet Åskvigg och Elderim måste bestämma sig – är han beredd att förråda sina vänner för att ha en chans mot den onde guden Naemin?

Tredje boken – Till hjärtats sista slag

Tidigare opublicerad och den avslutande delen i serien.

Någonstans i allt det här måste det finnas ett lyckligt slut. Om gudarna vill.

Vänner dör och världen brinner. Elderim är ensam nu och medan mörkret faller över Serahema växer det även inom honom. Han försöker desperat undvika profetiorna och istället följa hjärtats röst, men för fallna hjältar väntar inte kärlek när ödet dikterar villkoren. Det finns bara en väg nu och den verkar föra honom till Den mörke guden själv – Naemin.

Hopplösheten har Serahema i sitt grepp, men prövning föder hjältemod och hjälp finns där man minst anar det. Till och med hos en fiende.

Tidigare utgivet

Serahema Saporium 1:1 – De rotlösa

Serahema Saporium 1:2 – Bäraren

Serahema Saporium 1:3 – Nattlöpare

Serahemaserien har tidigare till viss del publicerats av Mörkersdottir förlag som delade upp trilogin på sex delar. De tre första delarna trycktes i storpocket innan Catoblepas förlag tog över rättigheterna. Den gamla utgåvan kommer alltså ej att fullföljas och författaren beklagar om detta ställer till det, men anser att den nya utgåvan gör sig ännu bättre i bokhyllan.

Catoblepas ger nu ut bokserien i inbunden utgåva på dess originalformat som trilogi. Dessutom med ej tidigare publicerat material och minutiöst redigerad. Helt enkelt fantasy i världsklass.

 

© 2024 Serahema Encyclopedium

Tema av Anders Norén