Serahema Encyclopedium

Din guide till Serahema

Böckerna

Marcus Olausson

Serahema Saporium är en episk fantasytrilogi av Marcus Olausson och ges nu ut i nyutgåva i hårdband på Catoblepas förlag.

I böckerna får vi följa en brokig skara hjältar och skurkar i världen Serahema och det finns ofta inga klara gränser mellan vem som är god eller ond. Huvudperson är ynglingen Elderim som verkar vara utvald att döda den onde guden Naemin, men om han nu är utvald, varför går då allt så fel?

Bokserien är en hyllning till klassisk fantasy men även en dekonstruktion av hjältens resa. Det är också en studie av hur desperation och stora förmågor kan påverka oss, fast inte alltid till det bättre. Serahema Saporium är en mörk saga, lämplig från tonår och uppåt.

Första boken – När gudar dör

Boken är en omarbetad och kombinerad version av de tidigare utgivna titlarna De rotlösa, respektive Bäraren (Mörkersdottir förlag). Den finns att köpa i nätbokhandeln (t.ex. Adlibris), hos sf-bokhandeln och välsorterade boklådor. Fråga gärna efter den i din butik eller på ditt bibliotek.

Du är inte ond, Elderim. Glöm aldrig det. Vad de än påstår.

Elderim sägs vara utvald att kämpa mot den grymme guden Naemin, men varför är det då så svårt att lära sig magierna? Profetiorna är tvetydiga och Elderim fylls av tvivel. Vem är det egentligen som har valt ut honom? Och till vad?

Följ Elderim på en storslagen resa genom en skoningslös värld där gudarna dragit sig undan. En värld där onda människor kan bära spår av godhet och hjältar begå avskyvärda brott. Vistas bland svärande tjuvar, galna magiker och skrävlande svärdsmästare. Möt villrådiga gudar, motsträvig magi och fasansfulla vidunder.

Välkommen till Serahema.

”Ett imponerande världsbygge.”

Erik Granström, författare till Svavelvinter

Andra boken – Vingar av rök

Planerad utgivning 27 september 2019

Första halvan av boken är tidigare utgiven under titeln Nattlöpare (Mörkersdottir förlag). 

Tredje boken – Till hjärtats sista slag

Planerad Utgivning 25 september 2020

Tidigare opublicerad och den avslutande delen i serien.

Tidigare utgivet

Serahema Saporium 1:1 – De rotlösa

Serahema Saporium 1:2 – Bäraren

Serahema Saporium 1:3 – Nattlöpare

Serahemaserien har tidigare publicerats av Mörkersdottir förlag som gav ut den som en påbörjad serie i sex delar där de tre första delarna trycktes i storpocket innan Catoblepas förlag tog över rättigheterna. Catoblepas ger ut bokserien i hårdband på dess originalformat som trilogi.

 

© 2019 Serahema Encyclopedium

Tema av Anders Norén